Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Δώρα Ζαφειροπούλου



Η Δώρα Ζαφειροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1981.
Μεγάλωσε πήγε σχολείο και σπούδασε στην Αθήνα. Από τα νεαρά της χρόνια  της άρεσε η ενασχόληση με τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και συνεπώς η κατεύθυνση που διάλεξε ήταν οι παιδαγωγικές επιστήμες και συγκεκριμένα η Προσχολική αγωγή. Σπούδασε Βρεφονηπιοκομία στο Τ.Ε.Ι Αθηνών και πήρε το πτυχίο της το 2003. 

Δούλεψε σε παιδικούς σταθμούς, ιδιωτικούς και δημόσιους και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών. Μετά την απόλυση, των επί χρόνια συμβασιούχων του φορέα , μαζί με ομοϊδεάτες συναδέλφους ίδρυσαν  την Κοινωφελή Συνεταιριστική  Επιχείρηση Σύγχρονο Παιδαγωγείο , στην οποία προεδρεύει.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και διαλέξεις σε παιδαγωγικά θέματα , όπως τη διαπολιτισμικότητα στην εκπαίδευση,τη μουσειακή αγωγή,  σχολές γονέων και παιδαγωγών, επιστημονικά συνέδρια. Στα φοιτητικά της χρόνια έχει υπάρξει μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 5ου παιδικού Φεστιβάλ . 

Στόχος  της , ο οποίος εκφράζεται και δια μέσου του Συνεταιρισμού, είναι η αναμόρφωση του ισχύον προσχολικού παιδαγωγικού συστήματος ,αλλά και η δημιουργία ενός χώρου που θα εφαρμόζει τα νέα παιδαγωγικά συστήματα στην προσχολική αγωγή , όπως τα ελευθεριακά σχολεία και τις  ανοιχτές τάξεις. 

Αυτή τη στιγμή οργανώνει την διαδικτυακή εικόνα του συνεταιρισμού , ερευνά για χώρο δημιουργίας προσχολικού κέντρου και παράλληλα επιμορφώνεται αναφορικά με τα  ελευθεριακά σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου