Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Λία Παλαιολόγου





Η Λία Παλαιολόγου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1975.

Από τα 18 της χρόνια έφυγε από την πόλη της, την Χαλκίδα και σπούδασε και έζησε για κάποια χρόνια στο εξωτερικό. Η αγάπη της για τα παιδιά σε συνδυασμό με τον εξωστρεφή και κοινωνικό της χαρακτήρα την οδήγησαν να σπουδάσει Λογοθεραπεία στο Queen Margaret University και Επικοινωνίες στο Deree College.

Δεν σταμάτησε όμως να εκπαιδεύεται και να «μαθαίνει» και έτσι έγινε Εξουσιοδοτημένος Συνεργάτης του Α’ ΤΕΣΤ-Ανιχνευτική Δοκιμασία Σχολικής Ετοιμότητας, απέκτησε άδεια χορήγησης  του ΜέταΦΩΝ τεστ, και εκπαιδεύτηκε στην «Εικονογραφική Μέθοδο» της Δώρας Μαυρομμάτη, μέθοδος που εφαρμόζεται με επιτυχία σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με τα παιδιά και την αποκατάσταση των δυσκολιών τους. Αναλαμβάνει παιδιά με αρθρωτικές και φωνολογικές δυσκολίες, δυσκολίες στην ροή της ομιλίας, παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διατραχές, καθυστέρηση Λόγου και Ομιλίας καθώς και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Θεωρώντας την πρόληψη ένα από τα βασικότερα θέματα που θα πρέπει να απασχολούν τους γονείς της εποχής μας, ξεκίνησε, τα τελευταία χρόνια, σημαντικές συνεργασίες με παιδικούς σταθμούς στον νομό Αττικής. Έτσι γίνεται προληπτικός έλεγχος των μαθητών, ενημερωτικές ομιλίες για τους γονείς καθώς και συμβουλευτική γονέων σε θέματα που αφορούν στον λόγο και την ομιλία στα παιδιά προσχολικής  ηλικίας.

Πριν από 16 μήνες απέκτησε την μικρή της Νάταλι. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και της αρέσει να παρατηρεί αυτά τα «μικρά πλασματάκια» -τα παιδιά- να κατακτούν μόνα τους τον κόσμο, με τον δικό τους τρόπο και ρυθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου